Dry Needling

Dry Needling is een techniek om spierklachten te verhelpen, door middel van acupunctuur naalden. Dit kan gedaan worden als er sprake is van triggerpoints, kortgezegd een soort spierverhardingen. Deze kunnen dan worden aangeprikt met een dunne naald, zodat de plek kan ontspannen en de klachten kunnen verminderen.

Met Dry Needling wordt de effectiviteit van de verdere fysiotherapeutische behandeling zoals bijvoorbeeld oefentherapie of mobilisaties verhoogd. Het effect van Dry Needling wordt meteen na de behandeling ervaren.

Wanneer kan Dry Needling toegepast worden?

Dry Needling kan toegepast worden bij klachten die een oorzaak vanuit een spier hebben. De klachten kunnen alleen in de spier zitten, maar ook uitstralen naar andere gebieden. De uiteindelijke beslissing of Dry Needling toegepast kan worden, wordt door de therapeut gemaakt. Klachten die behandeld kunnen worden met Dry Needling zijn onder andere: hoofdpijn, lage rugklachten, tennisellebogen en schouderklachten. Dry Needling is ook mogelijk bij klachten die al lange tijd aanwezig zijn.

 

Verschil met acupunctuur

Acupunctuur berust op energiestromen, waarbij gebruik wordt gemaakt van meerdere naalden.
Bij Dry Needling worden specifieke triggerpoints aangeprikt met een enkele naald. In plaats van energiestromen, berust deze techniek op wetenschappelijke fysiologische principes.

Dry Needling bij ’t Hofse Veld

In onze praktijk wordt Dry Needling alleen toegepast door speciaal opgeleide therapeuten. Bart en Jessie hebben de opleiding gedaan in Amsterdam bij Myopain, Dry Needling Systems© . Leonie Heijnen heeft de opleidinge gedaan bij het Upland College in Domburg.

Dry Needling valt binnen de reguliere behandelingen fysiotherapie en brengt geen extra kosten met zich mee.

Meer goede informatie over Dry Needling vindt u op: myopain.nl

Contact

  Kasteellaan 17, 5855 AD Well
  0478 501743
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

Our Map