Mulligan oefentherapie (OUD)

Mulligan oefentherapie

Het Mulligan concept (vernoemd naar de ontwikkelaar Brian Mulligan, een Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut) is een mobilisatietechniek voor gewrichten.

Door heel kleine standsveranderingen kunnen gewrichtskapsels, banden, spieren en pezen overbelast raken, terwijl je eigenlijk geen bijzonder belastende bewegingen maakt.

Hierdoor kunnen klachten ontstaan (pijn en bewegingsbeperking).

 

Mulligan ConceptHet ontstaan van het Mulligan Concept in de jaren '90 lijkt een logische stap in de ontwikkeling van de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat. Gedurende de afgelopen decennia zijn er diverse trends geweest in de wereld van de fysio-en manuele therapie.

Sommigen predikten vooral passieve technieken, anderen legden meer verantwoordelijkheid bij de patiënt en stimuleerden het revalidatieproces via een meer actieve benaderingswijze.

Mulligan heeft op een systematische manier deze twee methoden als eerste met elkaar gecombineerd. Door meer "open minded" om te gaan met bestaande principes heeft hij zowel voor de perifere gewrichten als de wervelkolom een nieuw onderzoeks-en behandelsysteem ontwikkeld.

Zijn MWM's (perifeer) als SNAG's (wervelkolom) zijn een combinatie van een passieve correctie (assessory movement) en een actieve fysiologische beweging. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen. De doelgroep voor de cursussen bestaat uit alle fysiotherapeuten.

Kenmerken van de Mulligan techniek:

  • Het is pijnvrij
  • Het geeft direct spectaculaire verbeteringen, zelfs als de klachten al zeer lang
  • aanwezig zijn
  • Het is een samenspel tussen fysiotherapeutische en door de patient zelf uit de
  • voeren actieve bewegingen. Het kan dus erg functioneel worden toegepast.

Contact

  Kasteellaan 17, 5855 AD Well
  0478 501743
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

Our Map