Centraal neurologische aandoeningen

Het aantal mensen met een centraal neurologische aandoening in Nederland is groot en zal de komende decennia nog eens fors toenemen.

In de paramedische begeleiding van mensen met CNA zijn vele wegen die naar Rome leiden. Het is de kunst om samen met de patiënt het juiste behandelplan op te stellen. De meest voorkomende centraal neurologische aandoening zijn:

MultipleSclerose

Waarschijnlijk een auto-immuunaandoening dat wil zeggen dat het immuunsysteem eigen weefsel beschadigt.

CVA

Cerebrovasculair accident. Dit is de medische term voor een beroerte. Cerebrovasculaire accidenten kunnen ofwel het gevolg van afsluiting van een bloedvat in de hersenen zijn, meestal als gevolg van een bloedstolsel, of van een lek in een slagader in de hersenen.

Dementie

Een verzamelnaam voor aandoeningen die gekenmerkt worden door combinaties van meervoudige stoornissen in verstandelijke vermogens, stemming en gedrag.

Parkinson

Een hersenziekte waarbij zenuwcellen, vooral, maar niet uitsluitend de zenuwcellen van de substantia nigra (“zwarte stof”) langzaam afsterven (degenereren).

Binnen onze praktijk bestaat een grote kennis en ruime ervaring over centraal neurologische aandoeningen. Wij kunnen u ondersteunen in de revalidatie voor wat betreft stoornissen in het bewegingsapparaat.