Dry Needling

Dry Needling

Dry Needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie, meestal toegepast als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierkalchten.

Dit kan gedaan worden als er sprake is van  triggerpoints, kortgezegd een soort spierverhardingen. Deze kunnen dan worden aangeprikt met een dunne acupunctuurnaald, zodat de plek kan ontspannen en de klachten kunnen verminderen. Indien noodzakelijk worden ook de huid en het botvlies met specifieke Dry Needling technieken behandeld om meer effect te bereiken.

Met Dry Needling wordt de effectiviteit van de verdere fysiotherapeutische behandeling zoals bijvoorbeeld oefentherapie of mobilisaties verhoogd. Het effect van Dry Needling wordt vaak  snel na de behandeling ervaren.

Wanneer kan Dry Needling toegepast worden?

Dry Needling kan toegepast worden bij klachten die een oorzaak vanuit een spier hebben. De klachten kunnen alleen in de spier zitten, maar ook uitstralen naar andere gebieden. De uiteindelijke beslissing of Dry Needling toegepast kan worden, wordt door de therapeut gemaakt.

Klachten die behandeld kunnen worden met Dry Needling zijn onder andere:

lage rugklachten (ischias), nekklachten, schouderklachten, tennisellebogen/ golfersellebogen, hielspoor, kuitkrampen, sportgerelateerde klachten etc.

Dry Needling is ook mogelijk bij klachten die al lange tijd aanwezig zijn.

Verschil met acupunctuur

Acupunctuur berust op energiestromen, waarbij gebruik wordt gemaakt van meerdere naalden.

Bij Dry Needling worden specifieke triggerpoints aangeprikt met een enkele naald. In plaats van energiestromen, berust deze techniek op wetenschappelijke fysiologische principes.

Dry needling

Dry Needling bij ’t Hofse Veld Well

In onze praktijk in Well wordt Dry Needling alleen toegepast door speciaal opgeleide therapeuten. Bart en Jessie hebben de opleiding gedaan in Amsterdam bij Myopain, Dry Needling Systems©. Leonie Heijnen heeft de opleiding
gedaan bij het Upland College in Domburg.

 

Bart Zwiers is tevens gespecialiseerd in Dry Needling van de schedel, kaak  en de halsregio. De klachten die daarbij specifiek beïnvloed kunnen worden zijn o.a.: hoofdpijn, kaakpijn, kaakklemmen, oorpijn, duizeligheid en tinnitus.

Dry Needling valt binnen de reguliere behandelingen fysiotherapie en brengt geen extra kosten met zich mee.

Meer goede informatie over Dry Needling vindt u op: myopain.nl